herpes

Wat u niet mag eten bij herpes: een lijst met voedingsmiddelen die exacerbatie veroorzaken

Herpes is een veel voorkomende virale infectie die niet alleen ongemak en pijnlijke zweren kan veroorzaken, maar ook een negatieve invloed kan hebben op de algehele conditie van het lichaam. Naast medicijnen (Acivir, Acivir Cream), voeding speelt een belangrijke rol bij de ondersteuning van het immuunsysteem en bij de bestrijding van het virus. Bepaalde producten en ingrediënten moeten worden vermeden, omdat ze de symptomen kunnen verergeren en het genezingsproces kunnen vertragen. Laten we drie groepen schadelijke voedingsmiddelen eens gedetailleerd bekijken.

  1. Pittige producten en specerijen.

Pittige en gekruide gerechten kunnen irritatie van de slijmvliezen veroorzaken en bestaande zweren verergeren. Bovendien hebben sommige kruiden, zoals peper, ontstekingsremmende eigenschappen en kunnen ze de genezing van herpes belemmeren. Irritatie van de maagwanden kan een herhaling van de ziekte veroorzaken, waardoor gastritis verergert aan herpes. Ook kunnen dergelijke producten op het moment van ziekte een extra voedingsbron voor ziekteverwekkers worden.

Het is belangrijk om te onthouden dat elk kruid ook een allergische reactie kan veroorzaken. Allergie voor specerijen is meestal kruisreactief met pollenallergieën, aangezien specerijen plantaardige componenten zijn. Onder de specerijen kunnen kerrie, peper, gember, kaneel, komijn en koriander allergieën veroorzaken.

  1. Gefrituurd voedsel en fastfood.

Producten die een minder dan optimale thermische verwerking hebben ondergaan, bevatten een hoog gehalte aan geavanceerde glycatie-eindproducten (AGE’s). Deze moleculen ontstaan ​​als gevolg van eiwitoxidatie. Ze worden gevormd wanneer de kookmethode bestaat uit bakken in diep vet, het gebruik van vette en laagwaardige oliën, en roken. Al deze producten intensiveren ontstekingsprocessen in het lichaam tijdens herpes. In dit geval wordt aanbevolen om de voorkeur te geven aan andere kookmethoden, zoals: koken, stomen, bakken.

  1. Tarwemeel.

Dit type bloem wordt gebruikt in vers en zoet gebak, witbrood en gistbrood. Bij het maken van deze producten worden meestal gist en geraffineerde bloem gebruikt, die weinig heilzame stoffen bevatten. Gist kan over het algemeen een ‘virusactivator’ worden genoemd omdat ze de celpermeabiliteit vergroten, waardoor het voor virussen veel gemakkelijker wordt om ze binnen te dringen. Tijdens herpes compliceren dergelijke producten het verloop van de ziekte en de wondgenezing. Tijdens ziekte wordt aanbevolen om volkoren meel, granen en granen te gebruiken die de vitamines en mineralen in balans houden om het lichaam te herstellen. Volkorenmeel is rijk aan antioxidanten, die de lichaamscellen beschermen tegen schade door vrije radicalen en het immuunsysteem versterken, wat erg belangrijk is bij herpes.

De minimale behandelingsduur is 5-6 dagen. Gedurende deze tijd is het beter om de bovengenoemde producten van het menu uit te sluiten. Drink meer melk, eet yoghurt en vis die lysine bevat. Deze verbinding zal het lichaam helpen de ziekte te bestrijden.